Beszállnál-e?

Szerző: Molnár-Csiki Maren

A 19 éves ártatlan és életvidám Steffi első egyetemi éve alatt munkát vállalt egy étteremben. Pincér kolléganői mind fiatal egyetemisták, sok időt töltenek együtt az egyetemen és az éttermen kívül is.

Szülei első látogatása alkalmával Steffi munkahelyén ebédel a család. Mind nagyon kíváncsiak a lány új életére, számtalan kérdéseik egyike, hogy hogyan érzi magát a munkahelyén, jó-e a kapcsolata a kollégáival. Steffi mindennel elégedett.

Megemlíti, hogy a konyhán dolgozik egy náluk jóval idősebb férfi Tomi, akit nagyon sajnálnak, mert egy verekedés miatt elítélték és börtönbüntetést kapott érte. Nem rég szabadult, ott kapott munkát mint mosogató. Az étterem tulajdonosa mindenben támogatja Tomit és nagyon elégedett a munkájával. Érthetőnek tarja, hogy Tomit a jó magaviselete miatt előbb engedték ki a börtönből.

Jól beilleszkedett, a lányok úgy tekintettek rá mint a bátyjukra, az is előfordul, hogy az éjszakát a lányok szobájában a padlón aludva tölti. Tomi pártfogó felügyelőjét elégedettséggel tölti el, hogy ilyen sikeres Tomi rehabilitációja.

Steffi a születésnapja előtt néhány nappal úgy dönt, hogy mégis csak hazamegy a szüleihez a nyári szünet idejére. Barátai nem akarják elengedni ünneplés nélkül, ezért megbeszélik, hogy az utazása előtti estén elmennek szórakozni.. Steffi már készülődés közben rosszul érezi magát, nagyon fáj a torka, de mivel nem akar csalódást okozni a barátainak elmegy a megbeszélt helyre.

A csoport 18 év alatti tagjait nem engedik be bulira, ezért a 31 éves Tomi átmegy velük egy másik szórakozóhelyre. Mikor az bezár a kiskorúak hazamennek, Tomi pedig visszamegy, hogy Steffiékkel folytassa az estét. A lány ekkor már nagyon rosszul érezi magát, szeretné, ha valaki hazavinné. Tomi jelentkezik, majd együtt sétálnak ki a bárból.

Ha Te lennél Steffi vagy Ön lenne Steffi szülője mi lenne az amit másképpen csinálna? Van-e furcsaság a történetben? Van-e és mi a figyelmeztető jel?

Valódi történet alapján, kicsit átalakítva. A folytatás hamarosan következik.

Hivatkozás az anyag idézéséhez: Molnár-Csiki, M. (2018.02.21.) Beszállnál-e? Hazakísérő Telefon. Hozzáférés: https://hazakiserotelefon.com/2018/02/21/beszallnal-e/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close