Bizalmi nyilatkozat

A hívókkal kialakított bizalmi kapcsolat fontos a Hazakísérő Telefon számára, ezért a hozzánk forduló telefonálók adatairól és a beszélgetés közben elhangzottakról harmadik személy részére információt nem adunk ki.

A bizalmi kapcsolat a Hívó és a Hazakísérő Telefon Alapítvány (HTA), nem a hívást fogadó személy között jön létre.

Bizalmi nyilatkozatunk célja, hogy a hívók szabályaink tudatában dönthessék el, hogy milyen információt közölnek velünk, ezzel is biztosítva a megbízható és tartósan jó minőségű szolgáltatást.

Ezen esetekben fogjuk megszegni a bizalmi elkötelezettségünket:

Ha a hívó vagy egy harmadik személy komoly veszélyben van, testi sértés vagy halál, beleértve az öngyilkosságot is, veszélyének van kitéve.

Ha kiskorú személy folyamatban lévő elhanyagolása vagy bántalmazása jut a tudomásunkra.

Ha bírósági végzés szólít fel bennünket.

Ha a rendőrség kérdez arról a konkrét esetről, amely miatt a segítségüket kértük.

Ha a segélyvonal önkéntesét vagy a Hazakísérő Telefon részére megbízást végrehajtó személyt illetve jogi személyt fenyegetés éri.

Ha egy vonalat használó akadályozza, hogy a hívásfogadó segítséget tudjon nyújtani másnak is.

Természetesen, amikor csak lehet (nem vészhelyzet esetében) megpróbáljuk a hívót rábeszélni, hogy vagy ő vagy az önkéntesünk értesítse a hatóságot, ezzel is informálva őt arról, hogy harmadik személy (rendőrég, mentők) részére meg fogjuk adni a segítséghez szükséges adatokat.

A hívók adatait, amelyek a következők: név, telefonszám, útvonal, indulási és érkezési címek, nem tároljuk, a napi ügyelet végén törlésre, illetve megsemmisítésre kerülnek.

Az HTA által feltett  2 statisztikai kérdés megválaszolása, melyik megyéből telefonál és melyik korosztályhoz tartozik, természetesen megtagadható, a válaszadás önkéntes, a beszélgetést nem befolyásolja.

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close