A HAZAKÍSÉRŐ TELEFON FOTÓPÁLYÁZATA

az ingyensen hívható 80-as szám indulásának első évfordulója alkalmából

Két kategóriában várjuk a fényképeket:

1. Kedvenc koktélom
a fénykép mellé kérjük a koktél megnevezését is.

2. Itt miért nincs közvilágítás?
a fénykép mellé kérjük a közterület megnevezését is. Biztonsági okokból
kérem nappal fotózzatok!

A két kategória egyként lesz díjazva. A nyeremények, amelyeket a Xantus Drinkcheck Hungary ajánlott fel, a két kategória között lesznek kisorsolva. Ha esetleg érkezik díj felajánlás a beküldési határidő végéig, akkor a két kategóriát külön választom és külön fogjuk díjazni.

A fotók beküldési határideje: 2019. október 21. 23:59 óra.

amelyeknek a következő emailre kell megérkezniük:

hakiteal@gmail.com.

Kérem ide ne posztoljátok a fotókat, az ide posztolt képek nem vesznek részt a szavazáson.

A szavazni 2019. október 23-án 00:00 órától november 4. 23:59-ig lehetséges a Hazakísérő Telefon Facebook oldalán, tehát itt.

A nyerteseket 2019. november 5-én, az 80-as szám első évfordulóján, a Facebook és a hazakiserotelefon.com oldalainkon fogjuk közzétenni.

Az itt leadott szavaztok alapján, a legtöbb szavazatot kapó fotó lesz az első helyezett, osztjuk ki a díjakat, amelyek a következők:

1. helyezett: 10 db Xantus Drinkcheck karszalag
2. helyezett: 3 db Xantus Drinkcheck karszalag
3. helyezett: 3 db Xantus Drinkcheck karszalag

A nyeremények postázását a Hazakísérő Telefon Alapítvány vállalja.

 

Az alábbi linkre kattintva megismerheted az ital ellenőrző szalag tulajdonságait és hasznosságát.

2019. szeptember 22.

 

 

 

 

Egyértelmű az itt és a  FB oldalunkon leírtakból, hogy a gyalogosan úton lévők megsegítésére jött létre a hazakísérő szolgálat.

Ettől függetlenül többször is előfordult már, hogy kerékpáron közlekedőt kísértünk haza. Ezt esetenként bíráljuk el, függ a hívásforgalomtól, a hívó körülményeitől, például ha egyértelműen hallható, hogy forgalmas úton kerékpározik.

Vannak olyan hívók, akik ezen felbuzdulva szemtelenkednek vagy követelőznek az operátorral.

Tegnap két hívónk is jelezte, hogy lehet, hogy vissza fog hívni, ha ki kell lépnie az üzletből, ahová menedékért lépett be, illetve ha ismét meglátná a gyanús alakot. Ez mindenképpen üti azt, hogy nem szeretnék csendben hazabiciklizni.

2019. augusztus 23.

 

 

Augusztusban szabadságon a Hazakísérő ügyintézés, tehát sem önkéntes toborzás, sem nappali (9-11) telefonügyelet nem lesz.

Az éjszakai hazakísérést ez nem befolyásolja, továbbra is vonalban vagyunk.

 

 

A Hazakísérő Telefon Alapítvány hivatali időben elérhető száma 06 30 899 3465. Kérem bármilyen felvilágosításért ezt a számot hívják. Sajnos nem mindig tudom azonnal megválaszolni a hívásokat és az emaileket, ezért előre elnézést kérek.

A hazakísérő számok változatlanul a

06 80 442 422

és

06 30 899 3465.

Pénzbeli támogatást kizárólag az alapítvány bankszámlaszámán fogadunk!!!

amely a következő:

11703051-21455429

 

Köszönöm megértésüket.

 

Molnár-Csiki Maren

 

 

 

VÁLTOZÁS!!!

2019. április 1-től megváltoznak a hazakísérő időpontok.

Hétfőtől szombatig 22-től hajnali 4-ig, vasárnap 22-től 1-ig lesznek hívhatóak a hazakísérő számok, a 06 80 442 422 és a 06 30 899 3465.

 

 

Az első Európában, a civil kezdeményezésben megvalósított ingyenesen hívható telefonos hazakísérés

A VCC Live® ingyenesen hívható számot biztosít a Hazakísérő Telefon számára

A VCC Live®-nál mindig is fontos volt számunkra, hogy aktívan részt vegyünk társadalmi felelősségvállalási tevékenységekben. Örömmel osztjuk meg veletek, hogy a méltán népszerű magyar kezdeményezés, a Hazakísérő Telefon számára cégünk ingyenesen hívható számot és virtuális telefonközpont használatot biztosít.

Senki sem szeret egyedül hazasétálni, főleg nem késő éjszaka. Nappal sokkal inkább biztonságban érezzük magunkat, hiszen tudjuk, hogy szükség esetén van kitől segítséget kérnünk. Éjszaka azonban az utcák sötétek és kihaltak, így nem csoda, hogy a legtöbben veszélyben érezzük magunkat, amikor késő este egyedül sétálunk haza.

Ráadásul egy hosszú nap vagy átbulizott éjszaka után a tömegközlekedési eszközök már rég nem járnak, így sokszor nincs más lehetőség, mint hogy nekivágjunk a nemkívánatos hazaútnak.

Pontosan erre a problémára kínál megoldást Molnár-Csiki Maren Hazakísérő Telefonja, ami egészen hazáig kíséri a telefonálókat és szükség esetén azonnal értesíti a hatóságokat.

Maren 2017 novemberében indította a Hazakísérő Telefon Alapítványt, és azóta biztosítja önkéntes szolgáltatását az éjszaka egyedül hazasétálók számára. Az önkéntesek nem csak beszélgetnek velünk, de virtuális térkép segítségével nyomon is követik utunkat, így ha bármi probléma történne, értesíteni tudják a rendőrséget. Szerencsére az esetek többségében a szolgáltatás csupán egy baráti beszélgetés, ami megnyugtatásként szolgál a magukat veszélyben érző sétálók számára.

A hívások eddig normál tarifán működtek, azonban a VCC Live®támogatásának köszönhetően a Hazakísérő Telefon immár ingyenesen hívható.

Maren kezdeményezése nem hiába örvend egyre nagyobb népszerűségnek: nagyszerű megoldást kínál azok számára, akik félnek az éjszakai hazasétáktól. Ráadásul egy potenciális támadót is elriaszthat, ha azt látja, hogy a kiszemelt áldozata telefonos kapcsolatban van valakivel.

Az ingyenes szám mellett a VCC Live® rendszere is nagyban elősegíti Marenék munkáját. A szoftver segítségével ki tudják szűrni a telefonbetyárokat, így biztosítani tudják, hogy a vonalat csak az vehesse igénybe, akinek tényleg szüksége van rá. Néha az is előfordul, hogy az önkéntesek öngyilkosságot fontolgató személyektől kapnak hívást. Ilyen esetekben a VCC Live® rendszerén keresztül csupán egy kattintással továbbíthatóak a hívások a megfelelő segélyszolgálat felé.

A rendszert használó önkéntesek számára részletes script (beszélgetési forgatókönyv) biztosítja a telefonbeszélgetésekhez szükséges információk elérését, valamint virtuális térképen keresztül követhetik a hazafelé sétálókat. Rendszerünk minden hívást rögzít (ez a funkció kérés esetén kikapcsolható), így feljelentés esetén a hívások felhasználhatóak bizonyítékként.

Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. A Hazakísérő Telefon a 06 80 442 422 számon hívható.

A script copywritingja Molnár-Csiki Maren munkája.

 

2018. december 4.

Hozzánk már megérkezett a Télapó!!!

Internetes kábeleket kaptunk, Ezt is kértük, szóval lehet, hogy tényleg jól viselkedtünk az elmúlt évben?

Az első szállítmányt egy kedves családtól kaptuk, ők nem szeretnék, ha nyilvánosságra hoznánk a nevüket.

A második csomagot a Cloudera Careers cég küldte.

Nagyon köszönjük.

 

 

 

 

2018. november 5.

Ma este 21 órától az új, ingyenesen hívható 06 80 442 422-es számon lehet elérni a hazakísérést. 

 

2018. november 1.

Megváltozik a Hazakísérő Telefon éjszakai hazakísérő száma

A 2018. november 5. 21 órától  ingyenes hívható  zöld szám a következő:

06 80 442 422.

A megszokott 06 30 899 3465-os telefonszám  továbbra is elérhető.

Közeleg a Hazakísérő Telefon egyéves születésnapja. Sok minden történt az elmúlt egy évben. Alapítvány alakult egy “fapados” kezdeményezésből és a zöld szám is megvalósulhatott.

Köszönet a VCC Live Hungary Kft.-nek, hiszen nélkülük ez nem valósulhatott volna meg ilyen rövid időn belül. Egyszerre mindent megkaptunk, ingyenes: a technikai hátteret, a zöld számot és az ehhez járó perceket is.