Ha éjszakai sétád közben bizonytalanul érzed magad vagy  félsz, akkor a 06 80 442 422-es  zöld számon hívhatod a Hazakísérő Telefont,

 Munkaszüneti napok előtti estéken 22-től hajnali 4-ig, munkanapok előtti estéken 21-től hajnali 2-ig várjuk a hívásokat.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenénk, én elkérem a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy megadjam a segítségedre sietőknek.

Ezt követően figyelmeztetlek, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe és figyeld az utca neveket és házszámokat.

Beszélgetés közben megkeresem az internetes térképen az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2 percenként megkérdezem, hogy hol jársz és ellenőrzöm a térképen.

Szükség esetén segítséget küldök.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a Hazakísérő Telefon nem tud megakadályozni egyetlen támadót sem az elhatározásában. Sajnos nem minden bűnöző riad vissza attól, hogy kiszemelt áldozata telefonál, minél gátlástalanabb és minél tapasztaltabb,annál valószínűbb, hogy nem érdekli, hogy beszélsz valakivel. Amit én és majd a többi önkéntes tud tenni az az, hogy ilyen helyzetben tudjuk, hogy hova kell mennie a rendőrségnek, hogy segítsen.

Zaklató, telefonon keresztül szexuális kapcsolatot teremteni kívánó személyeket nem áll módunkba hazakísérni, ilyenkor megszakítjuk a beszélgetést.

Hazakísérő Telefon Alapítvány

nyilvántartási szám: 01-01-0012642

adószám:19038948-1-41

cégjegyzékszám: 01010012642

bankszámlaszám:  11703051-21455429

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close